Fem nyttiga verktyg inom SEO - MK
15651
post-template-default,single,single-post,postid-15651,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Fem nyttiga verktyg inom SEO

Det finns flera nyttiga verktyg som du kan använda för att få viktiga insikter innan du börjar med sökmotoroptimeringen, samt för att se om de ändringarna du har gjort ger någon effekt. Dessa är bland våra favoriter.

 

1. Google Analytics och Google Search Console 

Dessa två verktygen ger dig ovärderlig information om din webbplats och hur kunder hittar dig online. Google Analytics analyserar hur länge dina kunder är på din webbplats, vilka sidor de besöker och hur de interagerar med sidan. All denna information är viktig att ha när du börjar att optimera sidan.

 

2. Google Keyword Planner

Googles Keyword Planner kräver inloggning, men är gratis att använda. Ange ett sökord och områden du vill synas i, och Keyword Planner vill ge dig söktrender samt förslag om andra sökord besökare också söker efter. Om du använder Google AdWords kan du enkelt lägga till nya sökord direkt från planeraren till dina AdWords-kampanjer.

 

3.  PageSpeed Insights

I PageSpeed Insights kan du mäta hastigheten på din webbplats både på mobil och desktop. Det ger dig också konkreta tips om hur du förbättrar din optimering.

 

4. SEMrush

SEMrush är det ultimata verktyget för digital marknadsföring. Förutom att ge dig teknisk rådgivning om sökmotoroptimering, kan det också bidra till att förbättra dina resultat från betald marknadsföring (pay per click) och skapa en effektiv strategi i sociala medier.

 

4. TinyRanker

TinyRanker kostar pengar, men du får en gratis testperiod genom att anmäla dig. TinyRanker ger dig en översikt över vilken position din webbplats har på olika sökord på Google. Du får också en överblick över vilka sökord du synas på, men som du inte har på din hemsida, vilka sökord dina konkurrenter använder och förslag på hur du kan förbättra optimeringen.

 

5. SEO Site CheckUp

SEO Site Checkup är ett verktyg som snabbt ger dig en analys av hur bra din webbplatsoptimering är. Du får också enkla tips om vad du kan göra för att förbättra din prestanda. Tips! Skapa en ny analys efter att du har gjort sökmotoroptimeringen för att se om resultatet har förbättrats.